Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ODS do voleb v Libereckém kraji povede starosta Frýdlantu Ramzer

Lídrem ODS pro krajské volby v Libereckém kraji bude její krajský předseda a starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Byl jediným kandidátem. Hlas mu dnes dalo 55 z 61 delegátů krajského sněmu.

"Členská základna mi dala ohromnou důvěru. Je to zároveň závazek," uvedl šestačtyřicetiletý Ramzer. Členem ODS je od roku 2006, od roku 2008 je starostou ve Frýdlantu a od loňského ledna krajským předsedou ODS v Libereckém kraji.

ODS v krajských volbách povede poprvé, v roce 2012 byla v čele kandidátky Eva Bartoňová a Ramzer byl devítkou. Občanští demokraté tehdy propadli, když jim hlas dalo jen 9,26 procenta voličů. Ve 45členném zastupitelstvu získala ODS jen pět míst. "Minimem pro příští volby je obhájit pět mandátů, cílem je získat sedm až deset," zdůraznil Ramzer.

Naposledy v kraji ODS vládla po volbách v roce 2004, kdy vyhrála se ziskem 22 křesel. O čtyři roky později získala 12 postů a skončila v opozici. Zpět k moci se nedostala ani po volbách v roce 2012.

Podle Ramzera chtějí občanští demokraté vést pozitivní kampaň. "Nechceme se proti nikomu vymezovat. Volební program chceme definovat tak, aby vedl ke zlepšení podmínek života v kraji. Určitě půjde o oblast zdravotnictví, školství, podfinancované sociální sféry a neutěšeného stavu komunikací," řekl Ramzer.

Svého lídra už pro krajské volby, které se uskuteční za rok na podzim, oznámilo uskupení Starostů pro Liberecký kraj. V čele kandidátky bude současný hejtman Martin Půta. Starostové poslední krajské volby vyhráli se ziskem 13 křesel. Za nimi skončili komunisté s deseti posty v zastupitelstvu. Stejný počet mandátů získala i Změna pro Liberecký kraj. ČSSD obsadila sedm křesel a ODS pět.

Autoři | Foto ODS

Štítky ODS, Dan Ramzer, Liberecký kraj, Frýdlant, volby, krajské volby, křeslo, Eva Bartoňová, Martin Půta, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Kryšpín

..pomáhej nám všichni svatí .

Neděle, 13. prosince 2015, 23:29Odpovědět

ODS do voleb v Libereckém kraji povede starosta Frýdlantu Ramzer  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.