Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Studenti volili nanečisto. Vítězem voleb v Libereckém kraji by se stali Piráti před Starosty

Jak by dopadly volby do krajského zastupitelstva, kdyby volili studenti gymnázií, středních škol a učilišť? Víc než překvapivě! V Libereckém kraj si volby nanečisto pod hlavičkou organizace Člověk v tísni vyzkoušelo koncem září více než 900 žáků z devíti škol. Nejvíce hlasů od nich získali Piráti, těsně před Starosty pro Liberecký kraj.

Starostové ztratili na vítězné Piráty jediný hlas. Ti získali přesně 140 hlasů. Zhruba jedenáct procent studentů pak hlasovalo pro TOP 09 a také pro ANO, které skončilo čtvrté. Necelých osm procent pak získala Budoucnost pro Liberecký kraj a Změna pro Liberecký kraj.

Nad pětiprocentní hranici se dostala také trojice stran s programem založeným na tématech proti nelegální migraci. Jen těsně nad pěti procenty tak skončili Ne ilegální imigraci – peníze raději pro naše lidi, Koalice Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů a Úsvit s blokem proti islamizaci.

Naopak tradiční strany ve studentských volbách pohořely. Občanská demokratická strana získala 4,69 procenta, Česká strana sociálně demokratická 1,92 procenta a Komunistická strana Čech a Moravy s devíti hlasy necelé procento.

Minimálně dva hlasy získalo rovných 20 stran.

Štítky Liberecký kraj, volby, Česká pirátská strana, Člověk v tísni, ANO 2011, TOP 09, Tomio Okamura, Svoboda a přímá demokracie, Strana Práv Občanů, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti volili nanečisto. Vítězem voleb v Libereckém kraji by se stali Piráti před Starosty  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.