Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Staronovým hejtmanem Libereckého kraje se stal Martin Půta

Hejtmanem Libereckého kraje se stal při dnešním jednání krajského zastupitelstva opět Martin Půta (SLK). Navrhla ho koalice Starostů, ANO, ČSSD a ODS. V tajné volbě, kde žádná ze stran nenavrhla protikandidáta, pro něho hlasovalo 30 zastupitelů. Martin Půta tak obhájil svůj hejtmanský post, který hájí už od roku 2012.

"Programových priorit pro nové čtyřleté období je dvanáct stránek, ale tou hlavní je pro mne pokračování modernizace krajských nemocnic, ale také rozvoj a budování lepší spolupráce v páteřní síti nemocnic Libereckého kraje," řekl dnes hejtman Martin Půta.

V Libereckém kraji bude v následujících čtyřech letech vládnout koalice, kterou vítězní starostové vytvořili s ANO, ČSSD a ODS. V zastupitelstvu bude mít výraznou většinu 35 mandátů v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu. Výsledky voleb u soudu napadly dvě stěžovatelky, které žádaly přepočítání hlasů v Turnově na Semilsku a Okrouhlé na Českolipsku. Obě stížnosti ale soud zamítl, protože to podle něj na výsledek nemělo vliv.

 Volby v Libereckém kraji vyhrálo s výrazným náskokem hnutí Starostové pro Liberecký kraj, když pro něj hlasovala téměř třetina voličů. Získali 18 mandátů ze 45 v zastupitelstvu. Druhé bylo ANO, které má devět zastupitelů. Třetí komunisté získali čtyři mandáty, stejně jako ČSSD, ODS a Změna pro Liberecký kraj, které skončily za nimi. Do zastupitelstva se dostali ještě dva zástupci koalice SPD SPO. 

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky Liberecký kraj, Martin Půta, ČSSD, ODS, ANO 2011, koalice, Starostové pro Liberecký kraj, Starostové a nezávislí, Svoboda a přímá demokracie, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staronovým hejtmanem Libereckého kraje se stal Martin Půta  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.