Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bývalá primátorka Liberce chce založit vlastní hnutí. Jsem nespokojená s praktikami v ČSSD, říká

Bývalá liberecká primátorka Martina Rosenbergová plánuje založení nového hnutí. Informaci, která se minulý týden objevila na jejím facebookovém profilu, dnes politička redakci potvrdila. Vše je podle ní zatím ve fázi příprav. Důvodem je nespokojenost s chodem ČSSD v Liberci.

„Důvodem, proč jsem se pro tento krok rozhodla, je má dlouhodobá nespokojenost s praktikami i prací v ČSSD, a to konkrétně v Liberci, a zároveň má nespokojenost jako bývalé primátorky se současným zpomaleným rozvojem města,“ shrnula Rosenbergová.

Vznik hnutí je podle ní teprve v úplném začátku a fázi úvah. „Proto zatím nemůžu dát víc bližších informací. A připouštím i tu variantu, že založit nové hnutí nebo stranu se nám nemusí podařit. Nyní si mapuji, jestli by mělo něco nového v Liberci vůbec nějakou perspektivu, jestli by oslovilo další nespokojené lidi i politiky, a jestli by mělo šanci zaujmout voliče,“ doplnila.

V těchto dnech bývalá primátorka ladí programovou strategii a vybírá název. „V každém případě by mělo nové hnutí směřovat spíš doleva a být regionální, zaměřené na Liberec,“ dodala. 

Jméno bývalé primátorky se minulý týden objevovalo v médiích také ve spojitosti se zrušením její členství v ČSSD, které ji hrozí. Tím se měli zabývat delegáti okresní konference v Liberci před několika dny, na jednání se ale tento bod nedostal. Konference byla přerušena do 20. prosince.

Rosenbergové hrozí vyloučení za to, že při volbách do Senátu veřejně podpořila Michaela Canova (STAN). "Z lidského hlediska to vnímám tak, že jsem pro svůj region chtěla to nejlepší. Vybírala jsem kandidáta, o kterém vím, že pro region něco udělá," řekla. Uvedla, že pokud by jí šlo o osobní prospěch, mohla prosazovat Pavla Ploce (ČSSD). "Kdyby se stal senátorem, jako náhradník bych zaujala jeho místo v Poslanecké sněmovně," dodala. 

Štítky Liberec, ČSSD, Martina Rosenbergová, Pavel Ploc, Michael Canov, Poslanecká sněmovna ČR, Senát Parlamentu ČR, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá primátorka Liberce chce založit vlastní hnutí. Jsem nespokojená s praktikami v ČSSD, říká  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.