Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Starostové odmítli koalici se Změnou, nechtějí jednat za zády ANO

Starostové pro Liberecký kraj nechtějí jít do městské koalice se Změnou, alespoň za stávajících podmínek. Vítězná strana (Změna) oslovila Starosty s nabídkou vytvoření nové koalice, která by po sporech měla nahradit současnou, kterou tvoří společně s ANO. Starostové ale podle dnešního prohlášení nemají zájem o jakákoliv koaliční jednání do té doby, než skončí současná koalice.

„Starostové nabídku Změny na jednání o společné koalici odmítli, neboť ani jedna koaliční strana ze stávající  koalice nevystoupila a nadále si drží pozice radních, náměstků i primátora. Starostové odmítají vstupovat do sporu koaličních partnerů a rozhodně ne způsobem navrženým Změnou. Starostové nebudou uzavírat jakoukoliv dohodu se Změnou za zády ANO a stejně tak obráceně,“ řekl Michal Hron (Starostové).

Nabídku dostali Starostové od člena zastupitelského klubu Změny Josefa Šedlbauera, který měl informovat zastupitelský klub Starostů o rozhodnutí klubu Změny ukončit koaliční spolupráci s ANO a zahájit jednání o vytvoření nové koalice se Starosty. V nové koalici požaduje Změna podle Hrona post primátora. „Podle našeho názoru už v těchto dnech nejde o koalici, Změnu a ANO, křesla primátora, náměstků a další placené funkce, ale především o naše město a jeho budoucnost,“ dodal Hron.

Koalice na liberecké radnici je na pokraji rozpadu. V roce 2014 ji vytvořilo v devětatřicetičlenném zastupitelstvu jednadvacet členů Změny a ANO. Ze všech devíti zastupitel za ANO jsou ale nyní nestraníci, jelikož vedení strany zrušilo koncem loňského roku místní buňku. Rozpad koalice se začal rýsovat už při posledním loňském zastupitelstvu, kdy byla nečekaně odvolána náměstkyně Karolína Hrbková (Změna).

„Krize, do níž naše město dohnala Změna s ANO, není jen důsledkem neschopnosti se spolu domluvit, hledat řešení problémů města a kompromisy s opozicí, ale také smutným vyvrcholením arogantního způsobu vedení politiky, který se v Liberci uplatňoval v posledních dvou letech. Pokud se má Liberec z této krize dostat a nepromarnit další dva roky, bude nutné, aby zastupitelé Změny pro Liberec a ANO přiznali selhání společného koaličního projektu a nabídli ze současné krizové situace poctivé východisko se zapojením všech zastupitelů do jejího řešení,“ uzavřel Hron.

Foto Facebook

Štítky koalice, Starostové a nezávislí, Starostové pro Liberecký kraj, primátor, Liberec, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostové odmítli koalici se Změnou, nechtějí jednat za zády ANO  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.