Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poslední průzkum: Sociální demokraté s přehledem poráží KSČM

Do voleb zbývá už jen něco málo přes dva dny. Podle posledního internetového průzkumu veřejného mínění prováděného společností SANEP by se za současného stavu dostalo do Poslanecké sněmovny osm stran. Suverénní vítězství by si připsala sociální demokracie před KSČM a TOP 09.

Posledního průzkumu se zúčastnilo přes 23 tisíc respondentů v období od 17. do 21. října.  Téměř jedna čtvrtina z nich by volila ČSSD. Sociální demokracie získala 23,8 procenta. Hned za ní by podle všeho následovala KSČM se 16,9 procenty a TOP 09 s 11,9 procenty.

Zeptejte se: On-line chat s Martinem Komárkem, krajským lídrem hnutí ANO 2011

„TOPka“ v čele s Karlem Schwarzenbergem by jen těsně porazila ANO Andreje Babiše. Jeho hnutí v předvolebním průzkumu získalo jen o 0,3 procenta méně.

Ještě před několika dny se spekulovalo, zda by se do sněmovny dostala občanská demokracie, která se v některých průzkumech pohybovala na pětiprocentní hranici. V průzkumu společnosti SANEP by ODS získala 7,5 procenta, což by stačilo na páté místo.

Mezi pěti a šesti procenty získala v aktuálním průzkumu trojice stran. Křesťanští demokraté by jen těsně porazili Úsvit demokracie Tomia Okamury a Zemanovce. Něco málo přes tři procenta získalo hnutí Hlavu vzhůru a Strana zelených.

Komu dáte svůj hlas v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky?

Celkem hlasovalo531 čtenářů

Štítky liberec, volby, průzkum, ČSSD, KSČM, TOP 09, Poslanecká sněmovna ČR, ANO 2011, Martin Komárek, Karel Schwarzenberg, Andrej Babiš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední průzkum: Sociální demokraté s přehledem poráží KSČM  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.