Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Společnost

Kavárna Pošta sloužící policii se proměnila v dočasné útočiště pro ukrajinské uprchlíky

Osudy ukrajinských uprchlíků nejsou lhostejné ani policistům nejen z Libereckého kraje. Kavárna Pošta ‒ jindy využívaná k reprezentativním příležitostem ‒ se tak proměnila v místo, kde si ukrajinští uprchlíci mohli odpočinout a občerstvit se.

Nejprve déšť, pak slunce a nakonec ochlazení. Víkend bude jasný a studený

Většinu tohoto týdne má být v Česku jasná až polojasná obloha. Výjimkou budou úterý a středa, kdy se zatáhne a bude pršet, na horách může sněžit. Teploty by se měly držet od pondělí do pátku okolo deseti stupňů Celsia, případně i výše, o víkendu...

Čápi začínají přilétat z teplých krajů. Zatím po Česku obsadili asi padesát hnízd

Začátek března je každoročně obdobím, kdy se k nám začínají vracet čápi. Opeřenci zatím v Česku osadili okolo padesáti hnízd. Do sledování se může zapojit i veřejnost, poslouží k tomu speciální mapa České ornitologické společnosti (ČSO).

Kvůli ochraně tetřívků skončí v Jizerkách úprava některých úseků pro běžkaře

V Jizerských horách přestane Jizerská o.p.s. pro běžkaře od středy upravovat čtyři úseky magistrály kvůli ochraně kriticky ohroženého tetřívka obecného, jemuž nastává období toku. Rolby navíc nebudou zbývající části magistrály upravovat mezi 5:00...

Mapování ubytovacích zařízení pokračuje, KACPU už odbavilo přes pět tisíc uprchlíků

V pondělí se opět konalo jednání libereckého krizového štábu v souvislosti s děním na Ukrajině a momentální uprchlickou krizí. Projednávaly se především možnosti ubytování ukrajinských uprchlíků v Libereckém kraji.

Město Liberec zahájí revitalizaci lesoparku Rochlice. Začne se kácením dřevin

Dlouho očekávaný projekt revitalizace lesoparku v Rochlici u Domu s pečovatelskou službou bude realizován letos na jaře. Rada města Liberce již schválila první část, kterou je ošetření dřevin parku. Ten se následně dočká mnohých dalších úprav a...

Sbírka liberecké univerzity se vydařila, vesecké koleje pro uprchlíky jsou dovybavené

Třídenní sbírka, kterou vyhlásila Technická univerzita v Liberci na dovybavení bývalých kolejí ve Vesci pro uprchlíky, vzbudila velký zájem. Maminky s dětmi, které byly na pokojích ubytované, tak mohou využít nádobí, různé spotřebiče i hračky.

Po Ještědském hřebeni za skalisky i k mohyle letců

Na jedinečné vyhlídky i barevné skalní útvary láká výlet po Ještědském hřebeni. Vyrazit na něj lze v kterémkoliv ročním období. Délka trasy je 13 kilometrů a začíná se v liberecké čtvrti Horní Hanychov.

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský svůj post neobhájí, končí v politice

Představitelé okresních měst v Libereckém kraji se většinou v podzimních komunálních volbách chystají obhajovat své posty. Výjimkou je primátor Jablonce nad Nisou Jiří Čeřovský z ODS, který už kandidovat nebude a v politice končí.

Sázej, sklízej, sdílej. V České Lípě je nová semínkovna

Vlastivědné muzeum v České Lípě prošlo dvouletou rekonstrukcí, nyní do něj mohou opět zavítat návštěvníci. Otevírá se i Ekoporadna Orsej, která přináší na Českolipsko novinku, tzv. semínkovnu.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.