Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji mrzne, na Jizerce klesly teploty k minus 19

Liberecký kraj zažil další mrazivé ráno, na Jizerce v Jizerských horách klesly dnes teploměry k minus 19 stupňům Celsia. Hlavní tahy jsou většinou holé a vymrzlé, může se na nich ale objevovat led z tajícího sněhu. Silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost. Podle policie by si měli dát pozor motoristé na dálnici 10 z Turnova na Prahu, která je namrzlá.

V Libereckém kraji je dnes ráno jasno. Teploty se pohybují od minus dvou do minus deseti stupňů. Přes den by se mělo podle meteorologů oteplit a teploty mohou vystoupat až k osmi stupňům.

Silnice v Libereckém kraji jsou většinou jen holé a vymrzlé, v horách se mohou na vozovkách objevovat zmrazky a motoristé by tam měli být opatrní. Komunikace v horách jsou navíc zúžené vysokými sněhovými mantinely, které ztěžují výhled.

Mrazivé počasí zhoršuje ovzduší. Špatně se ráno dýchalo v České Lípě, kde hodinové koncentrace polétavého prachu v ovzduší překročily 110 mikrogramů na metr krychlový. Přes den by se ale měly rozptylové podmínky zlepšit.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, Praha, Turnov, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji mrzne, na Jizerce klesly teploty k minus 19  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.