Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Štěně se vrací do normálního života. Najde domov u vás?

Není jisté, kolik domovů malé štěně prošlo, než se dostalo po Vánocích do péče Šance zvířatům. Daryl, jak se štěně asi křížence rotvajlera jmenuje, bylo ze všeho vyděšené, a mělo zánět střev. Pokud byste chtěli malému Darylkovi poskytnout domov, neváhejte spolek Šance zvířatům oslovit.

Pejskovi se ulevilo po léčbě antibiotiky, co však bylo divné, byla jeho chůze. Zdálo se, že má na levé přední pacce špatně srostlou zlomeninu, což se však na rentgenu nepotvrdilo. V úvahu přišla také genetická porucha, nakonec se veterináři shodli, že se pravděpodobně jedná o případ, kdy štěněti nebyl umožněn správný vývoj. Tedy hlavně pohyb a kvalitní strava, tolik důležitá právě pro štěňata. Pejsek projevoval také příznaky toho, že v rané fázi života nebyl správně socializován. I když je malý Darylek velká mazlivka, všechno je pro něj nové a chová se jako mladší štěně. Darylovy vazy a šlachy byly povoleny, zřejmě jejich nepoužíváním, proto pro něj byla chůze namáhavá, a musel často odpočívat.  Po podávání kloubní výživy a správném zatěžování se vazy a šlachy stahují, i kosti se budou lépe vyvíjet. Daryl se také zlepšil, v budoucnu nebude pohybově omezen.

Podle dočasné opatrovnice je Darylek naprostý miláček, je mazlivý, zvyklý na pejsky i kočky. Jediná jeho vada na kráse je to, že pomalu chápe hygienu a čůrá stále jako malé štěně. Šance zvířatům proto pro něj hledá domov, kde pro něj budou mít pochopení, trpělivost, a nebudou se na něj zlobit nebo ho trestat za něco, co není pejsek zatím schopen ovlivnit.  Proto by pro něj byla vhodná rodina s domkem se zahrádkou. Spolek věří, že časem se Darylovo chápání hygieny zlepší, měli totiž velice podobný případ, kdy pejsek dělal pokroky pomaleji, než jeho socializovaní vrstevníci.

Kontakt na Šance zvířatům: kontakt@sancezviratum.cz, www.sancezviratum.cz.

Autoři

Štítky domov, štěně, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štěně se vrací do normálního života. Najde domov u vás?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.