Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Veřejnosti se po téměř půl roce od tragické události otevřela divoká řeka v libereckém bazénu

Téměř půl roku po tragické události v libereckém bazénu se veřejnosti otevřela divoká řeka. V odtokovém potrubí této atrakce zemřel začátkem září loňského roku čtrnáctiletý chlapec. Zatímco policie pokračuje ve vyšetřování případu, provozovatel bazénu atrakci uvedl do stavu, ve kterém byla zkolaudována a nyní ji otevřel opět pro veřejnost.

Odtokové potrubí nyní chrání nová mříž. Žádná další opatření provozovatel, kterým je Ještědská sportovní, nedělal.

Policie se tragickou událostí zabývá od soboty 3. září. Ve 21:00 se na ni obrátil otec dítěte. Chlapec odešel odpoledne do plaveckého areálu a nevrátil se. Rodina společně s plavčíky ho nemohla najít. Policisté pak s plavčíky důkladně prohlédli celý areál plaveckého bazénu, tělo nezletilého chlapce našli v odtokovém potrubí bazénu zvaného divoká řeka. Podle pitvy zemřelo dítě na následky udušení.

Vyšetřování potrvá měsíce. „Kromě výslechů svědků si policisté rovněž vyžádají znalecký posudek se zaměřením na bezpečnostní opatření v zařízeních, jakými jsou plavecké bazény, plovárny a podobně, který bude stěžejním dokumentem v posuzování možné trestně-právní odpovědnosti a měl by objasnit, jak k tragédii došlo,“ dodala už dříve policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Podle ní policie nyní čeká na odborné posudky.

Foto bazén Liberec

Štítky bazén, divoká řeka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnosti se po téměř půl roce od tragické události otevřela divoká řeka v libereckém bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.