Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Toky v Libereckém kraji se postupně vrátily do normálu

Potoky a řeky v Libereckém kraji se postupně vrátily do normálu. První povodňový stupeň večer platil jen na Ploučnici ve Stružnici na Českolipsku. Hladina tam podle informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) kolem 20:00 klesla pod 225 centimetrů, což je hranice pro druhý povodňový stupeň. Ten byl vyhlášen ve středu večer. Ještě v pátek ráno tam hladina kulminovala na 238 centimetrech a od té doby řeka pozvolna opadá. Dnes už není povodňový stupeň vyhlášen na žádném místě v Libereckém kraji.

První povodňový stupeň platil ještě v podvečer na Ploučnici v České Lípě a dopoledne i na Jizeře v Železném Brodu na Jablonecku. Na obou místech už se ale řeka opět vrátila do normálu. Podle informací z Povodňového portálu Libereckého kraje, který sleduje i menší toky, je stále vzedmutá také Řasnice na Frýdlantsku. Oleška, kde ještě odpoledne platil první povodňový stupeň, se vrátila do normálu.

V Libereckém kraji se po celý den objevovaly sněhové přeháňky, místy v nižších polohách slabý déšť. Teploty večer klesly na minus tři až dva stupně. Vítr se zklidnil, ráno dosahoval až 72 kilometrů v hodině. Hasiči v noci vyjížděli k pěti popadaným stromů, dalších 11 jich odklízeli dopoledne. Po poledni se ale vítr zmírnil a večer už většinou nepřesahoval 30 km/h.

Foto Radek Šanda

Štítky Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Ploučnice, okres Česká Lípa, Stružnice, Česká Lípa, Jizera, Železný Brod, okres Jablonec nad Nisou, Řasnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Toky v Libereckém kraji se postupně vrátily do normálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.