Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z kilových koťátek jsou sedmdesátikilové šelmy. Tygřata z liberecké zoo slaví první narozeniny

V sobotu oslavila tygří dvojčata v liberecké ZOO své první narozeniny. Za jeden rok se z kilových koťátek staly téměř sedmdesátikilové velké šelmy. Stále jsou velmi hravé a baví je jakékoliv hračky ze dřeva či papíru. Nejoblíbenějším předmětem ale stále zůstává neotevřený kokos. Koťata už spoléhají spíše sami na sebe a matka Surya Bára na ně z dálky pouze dohlíží.

Vzácným přírůstkem se může pochlubit liberecká zoologická zahrada po několika letech. Po 3 letech a 8 měsících od posledního úspěšného odchovu se v liberecké zoo opět narodila mláďata bílých tygrů. Jedná se o dvě tygří koťata a na svět je přivedla osmiletá samice Surya Bára. Otcem je jedenáctiletý samec Paris.

Bílých tygrů žije na celém světě jen několik desítek. Jde o uměle vyšlechtěnou raritu a ve volné přírodě by nepřežila. Šelmy pocházejí z Indie a jejich bílé zbarvení je dáno částečným albinismem, kdy jim chybí oranžové barvivo. První zmínka o nich pochází z roku 1951. Z chovatelského hlediska nejsou sice nijak zvlášť cenní, díky své popularitě ale pomáhají zachraňovat skutečně ohrožené druhy zvířat. 

Foto Zoo Liberec

Štítky narozeniny, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z kilových koťátek jsou sedmdesátikilové šelmy. Tygřata z liberecké zoo slaví první narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.