Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jablonec bojuje s přemnoženými potkany, město nařídilo celoplošnou deratizaci

Mírné zimy v posledních letech vytvořily ideální podmínky pro přežití a množení potkanů. S přemnoženým hlodavcem teď bojují v Jablonci nad Nisou, kde zastupitelé odsouhlasili novou vyhlášku, která všem majitelům nemovitostí, podnikatelům i soukromým osobám nařizuje během května a června letošního roku provést deratizaci. K podobnému opatření sáhlo město po dvanácti letech.

„Přes veškerou snahu omezit počet potkanů pravidelně prováděnou běžnou ochrannou deratizací, byly v loňském a začátkem letošního roku v některých částech města patrné známky přemnožení. To potvrdily nejen stížnosti a oznámení občanů města, ale i detekční zpráva,“ říká mluvčí města Markéta Hozová.

Deratizace by měla snížit počet potkanů ve městě a v ideálním stavu potkany vyhubit. V souvislosti s tím dojde ke snížení vzniku a šíření infekčních nemocí.

„Náklady na deratizaci hradí majitelé objektů. Nejde ale o nijak vysoké položky,“ dodává mluvčí. Cena za deratizaci na metr čtverečný se pohybuje v řádu jednotek korun a počítá se do ní položení nástrahy, případně její doplnění, kontrola a odstranění uhynulých živočichů. Deratizace domů a objektů v majetku města vyjde na 200 tisíc korun. Jde o bytové i nebytové domy, školy, kanalizace ve vlastnictví města, plochy veřejné zeleně kolem objektů a podobně.

Foto pixabay.com

Štítky Jablonec nad Nisou, deratizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec bojuje s přemnoženými potkany, město nařídilo celoplošnou deratizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.