Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dobrovolní hasiči z Machnína a Vesce dostali novou techniku, staré Avie můžou vyřadit

Hned dvě jednotky dobrovolných hasičů z Liberce můžou vyřadit třicet let staré Avie. Z rukou primátora Tibora Batthyányho totiž dobrovolníci z Vesce a Machnína dostali nové dopravní automobily.

„Vozidla nahradila třicet let staré Avie, které už byly za hranicí své životnosti. Dopravní automobily jsou devítimístné, v provedením základním a jsou určeny především k přepravě hasičů k zásahu a pro evakuaci osob při mimořádných událostech a živelných katastrofách,“ popsal vedoucí oddělení krizového řízení Magistrátu města Liberce Lubomír Popp.

Jeden ze sborů si v pondělí do zbrojnice zaparkoval nový Peugeot Boxer, druhý Citroën Jumper. Na nákup obou vozů dostalo město dotaci od Libereckého kraje a také od státu. Vozidla jsou vybavena radiostanicemi, svítilnami, hasicími přístroji, víceúčelovým ručním vyprošťovacím nástrojem a rozšířenou lékárničkou. Další vybavení mohou vozidla vézt v přívěsném vozíku. S tímto vybavením tak mohou být vozidla využita i k technickým zásahům, jako je například odstraňování spadlých stromů nebo čerpání vody.

„Zakoupení těchto vozidel je součástí celkové obměny dopravních vozidel ve výbavě jednotek dobrovolných hasičů města Liberec. Cílem obměny je náhrada zastaralých vozidel značky Avia za modernější a bezpečnější vozidla,“ dodal Lubomír Popp.

A nákupem dvou dodávek to nekončí. Město nyní usiluje o pořízení nové cisterny, letos by měly být zahájeny také práce na rekonstrukci zbrojnice v Krásné Studánce. „Také se pokoušíme získat dotační titul na modernizaci zbrojnice v Růžodole,“ uzavřel primátor města Liberce Tibor Batthyány.

Štítky dobrovolní hasiči, Vesce, Liberec XXXIII-Machnín, Liberec, muniční sklad, Tibor Batthyány, Peugeot Boxer, Citroën Jumper, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči z Machnína a Vesce dostali novou techniku, staré Avie můžou vyřadit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.