Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z radniční pasáže chce Turnov udělat atraktivní turistické místo

Turnov chce ze zanedbané pasáže u radnice vytvořit atraktivní místo pro turisty. V plánu je vybudovat v přízemí šperkařské a zlatnické dílny a v prvním patře městskou galerii se zázemím pro návštěvníky. Zatím jde ale jen o vizi.

Městská rada podle něj teprve schválila zadání projektové dokumentace. "K realizaci by tak mohlo dojít za rok za dva, to už ale přesahuje můj současný mandát," uvedl s odkazem na obecní volby v příštím roce starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Náklady na rekonstrukci pasáže si podle odhadu vyžádají zhruba pět milionů korun.

Hlavním motivem k hledání nového využití pasáže je její velmi špatný stav. Pasáž, která je součástí historické radnice postavené v 16. století, je opuštěná a slouží jako skladiště. "Je to místo, na které nejsem pyšný," řekl starosta. Radnice zvažovala ještě jednu variantu, a to přeměnu pasáže na kancelářské prostory. "Pro úředníky to je ale malé, nevešel by se nám tam ani jeden odbor," uvedl Hocke.

Podle projektu by v přízemí mohly vzniknou tři až čtyři šperkařské a zlatnické obchody. "Nahoře by mohla fungovat městská galerie, s níž by nám hodně pomohli právě šperkaři a zlatníci," dodal starosta.

Autoři | Foto Aneris

Štítky Turnov, Tomáš Hocke, galerie, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z radniční pasáže chce Turnov udělat atraktivní turistické místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.