Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nevyužitý betonový bazének na sídlišti už nejspíš opravdu zmizí. Mluvit do toho mají i lidé

Přes dvacet let je betonový bazének na turnovském sídlišti u vlakového nádraží vypuštěný a chátrá. A tak ho využívá jen místní mládež jako provizorní skatepark. Nyní je ale na světě nová studie na využití celého prostoru. Vzniknout by tu měla zpevněná plocha s vodním prvkem. Ke konečné podobě lokality se mohou vyjádřit i obyvatelé města.

Bazének přitom mohl být zavezený už před dvaceti lety. Tehdy vznikla první studie na revitalizaci plochy. „Tehdy zazněl názor, že zavezení bazénku je málo a je třeba na stávající místo vymyslet veřejný prostor, který oblast obohatí,“ vzpomínal starosta Turnova Tomáš Hocke na veřejném setkání k představené nové studie využití prostoru.

Bazének tak vydržel dvě desetiletí a až teď to vypadá, že nejspíš opravdu zmizí. Na místě bazénku nebo v jeho blízkosti počítá studie architektonického studia AND s vytvořením nového veřejného prostoru se zpevněnou plochou, do které by byly zabudovány vodní trysky.

Vodní prvek tedy přinese osvěžení v létě, prostor by měl ale normálně fungovat v zimě.

Díky úpravám by se měl vylepšit i prostor před Billou, kde by se před prodejnou měl zvětšit chodníkový prostor. „Nesmíme zapomínat, že tento prostor by měl být také důstojným místem nejen pro místní obyvatele, ale také pro návštěvníky Turnova a čekající cestující na další spoj, protože v blízkosti je důležitý dopravní uzel,“ vysvětlili architekti při představování svého projektu.

Město ale chce znát názor co nejvíce obyvatel Turnova, a tak připravilo anketu. Ta je ke stažení na webu města. Lidé mohou hlasovat až do 19. května.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky sídliště, Turnov, Tomáš Hocke, Billa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevyužitý betonový bazének na sídlišti už nejspíš opravdu zmizí. Mluvit do toho mají i lidé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.