Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec přispěje na letní tábor pro děti ze sociálně vyloučených lokalit

Město Liberec přispěje 20 tisíci korun liberecké pobočce sdružení Romodrom na zajištění letního tábora pro místní děti ze sociálně vyloučených lokalit. Poskytnutí peněžitého daru schválili liberečtí radní. Další peníze dodá sama organizace a také někteří další přispěvatelé, tábor podle propočtu přijde na 81 tisíc korun.

„Tábor, jehož součástí bude kromě výletů také plavba na raftech, se uskuteční v termínu od 1. do 8. července v Ratajích nad Sázavou a zúčastní se jej dvacet libereckých dětí. Ze strany města se tedy jedná o příspěvek ve výši tisíc korun na jedno dítě, kterému rodiče kvůli nedostatku finančních a existenčních prostředků nemohou dětský tábor zaplatit,“ konstatoval náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr (Změna).

Romodrom je nezisková organizace, která poskytuje terénní službu především v sociálně vyloučených lokalitách především Romům. Svým klientům pomáhá řešit krizovou sociální situaci, měnit životní návyky, obstát v sociálně znevýhodněném prostředí a změnit způsob života vedoucí ke konfliktu se společností.

Štítky Liberec, dětský tábor, Ivan Langer, Rataje nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec přispěje na letní tábor pro děti ze sociálně vyloučených lokalit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.