Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dotované příměstské tábory nabídne letos v Jablonci 21 organizací

Dotované příměstské tábory pro děti z mateřských škol a prvních tříd nabídne letos v Jablonci nad Nisou 21 organizací. Město od roku 2009 přispívá rodinám na prázdninový pobyt dětí stokorunou denně, nejvíce mohou získat 500 korun. V rozpočtu je letos na tyto příspěvky vyčleněno 210 tisíc korun, řekla dnes mluvčí magistrátu Markéta Hozová. V prvním roce nabízelo prázdninový program pro předškoláky v Jablonci pět organizací, loni jich bylo 23.

"Pro ty nejmenší jsou připravené pohádkové příměstské tábory, tvořivé děti ocení výtvarné či taneční, sportovci mohou vybírat z nabídky cyklistických, tenisových, baseballových či in-line táborů. Chybět nebudou ani příměstské tábory zaměřené na jazyky nebo vědecké experimentování," popsal nabídku náměstek primátora Miloš Zahradník (ČSSD).

Loni využilo v průběhu prázdnin příměstských táborů s příspěvkem města 404 dětí, 288 bylo z mateřských škol a 116 prvňáků. Na příspěvcích radnice vyplatila 200 300 korun. "Důležitou podmínkou pro získání příspěvku je bydliště dítěte na území Jablonce a potvrzení o docházce a bezdlužnosti vydané ředitelem školy," řekla Zdeňka Květová z oddělení školství jabloneckého magistrátu.

Podporu pro prázdninové pobyty nabízí radnice z důvodu uzavření mateřských škol. "Všechny mateřinky budou zavřené v prvním prázdninovém týdnu, kdy jsou jen tři pracovní dny a pak v týdnu od 31. července do 4. srpna, což jsou tradičně nejméně naplněné prázdninové termíny," řekla Hozová. V ostatních sedmi týdnech bude provoz mateřinek zajištěn, školky se budou střídat. "Od 21. srpna už budou otevřeny všechny školky v běžném provozu," dodala.

V době uzavření školek se provádějí údržbové práce, jako je výměna oken, malování, opravy elektroinstalací a další práce, které se za běžného provozu dělat nedají. Oddělení školství již připravuje harmonogram, podle něhož se budou školky v provozu o prázdninách střídat. "Harmonogram sestavujeme dle předběžných přihlášek, aby každá mateřinka zvládla kapacitně pokrýt zájem rodičů," řekla Květová. Termíny a výši plateb za prázdninový provoz zjistí rodiče ve svých kmenových školkách.

Autoři

Štítky Jablonec nad Nisou, příměstský tábor, mateřská škola, Miloš Zahradník, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dotované příměstské tábory nabídne letos v Jablonci 21 organizací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.