Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Frýdlant připravuje obnovu sídliště U Nemocnice za 20 milionů korun

Frýdlant připravuje revitalizaci sídliště U Nemocnice zhruba za 20 milionů korun. V letošním roce by měly práce začít první etapou, která podle odhadů přijde na 11 milionů korun. Už loni žádala radnice na projekt dotaci z programu ministerstva pro místní rozvoj, ale neúspěšně. Letos však uspěla a získat může až čtyři miliony korun.

Projekt vznikl podle starosty na základě podnětů obyvatel několika frýdlantských sídlišť. "Dohodli jsme se, že sídliště U Nemocnice bude první. Sídliště bylo vybudováno v 60. a 70. letech minulého století a je tam nedostatek místa pro parkování," řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS). Problematická je podle něj také průjezdnost tamních komunikací pro hasiče a záchrannou službu. Proto je cílem projektu dobudování komunikací, měly by být jednosměrné, přibudou místa k parkování, dětská hřiště a odpočinkové plochy, modernizace čeká podle Ramzera i veřejné osvětlení.

Revitalizace sídliště není první stavební akcí v okolí frýdlantské nemocnice. Už v pondělí začaly práce na další etapě rekonstrukce Lužické ulice, kvůli níž je uzavřen vjezd do nemocničního areálu. Rekonstrukce Lužické a navazující ulice V Úvoze je největší investiční akcí loňského a letošního roku ve městě. Práce bezmála za 28 milionů korun začaly už před rokem a letos by měly být dokončeny. Město opravy financuje bez dotací.

Rekonstrukce nečeká jen komunikace v Lužické. "Součástí opravy je rekonstrukce inženýrských sítí, kanalizace dešťové i splaškové, rekonstrukce vodovodu, výměna veřejného osvětlení a také výměna plynovodu," uvedla vedoucí městského investičního oddělení Zdena Ubiasová. Poté, co bude zrekonstruován prostor kolem vjezdu nemocnice, čeká podle ní oprava ještě poslední úsek od vrátnice k Fügnerově ulici. To ale bude až po Valdštejnských slavnostech, které se uskuteční od 17. do 19. května.

Autoři

Štítky Frýdlant, nemocnice, sídliště, projekt, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Dan Ramzer, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant připravuje obnovu sídliště U Nemocnice za 20 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.