Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krajští úředníci uspořádali sbírku. Oblečením, hračkami i nádobím naplnili dodávku a auto

Skoro dvě stovky igelitových pytlů a krabic s oblečením a dalšími věcmi mezi sebou sesbírali úředníci z libereckého krajského úřadu. V rámci sbírky Dejte věcem druhou šanci si pracovníci Farní charity z České Lípy odvezli po střechu naplněnou dodávku a auto. Věci nyní rozdají potřebným na Českolipsku.

Trička, svetry, bundy, ale i hračky pro děti nebo nádobí. „Oblečení budeme rozdávat potřebným přes náš projekt Charitní šatník v České Lípě a Novém Boru. Každého čtvrt roku v rámci projektu sociálně slabé oblečeme. Jsou to bezdomovci, lidé na ubytovnách, v azylových domech, maminky s dětmi v nouzi. Oblečení ale vydáváme jen těm, kteří si přinesou doporučení od sociálních pracovníků úřadů v Lípě a Boru. Dbáme na to, aby si každý vybral a ze sbírky odnesl jen to, co sám potřebuje a unosí,“ upřesnila ředitelka Farní charity Česká Lípa Eva Ortová.

Sbírka se mezi úředníky uskutečnila už popáté. „Jsem rád, že se ze sbírky stala tradice a že je zájem o ni mezi pracovníky úřadu tak velký. Každý má doma spoustu oblečení, které už nenosí. Obnošené šatstvo může ale ještě posloužit někomu dalšímu. Proto naše sbírka vznikla. Je to to nejmenší, co může každý z nás pro lidi v nouzi udělat,“ zdůraznil náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Rozdávání věcí má pevně daná pravidla, aby nemohlo docházet ke zneužívání. „Každý kus oblečení, které si z Krajského úřadu odvážíme, najde nového majitele. Jsme za tuto pomoc rádi,“ doplnila Ortová.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky oblečení, Česká Lípa, okres Česká Lípa, Nový Bor, Pavel Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští úředníci uspořádali sbírku. Oblečením, hračkami i nádobím naplnili dodávku a auto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.