Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jarní úklid Jizerských hor bude v polovině května

Jarní úklid Jizerských hor se letos uskuteční v polovině května. Pomůcky na úklid si už nyní mohou zájemci vyzvednout v infocentrech v Jablonci, Liberci, Tanvaldu a Bedřichově.

Úklid Jizerských hor se koná od roku 1999, vždy dvakrát ročně, po skončení zimní a letní sezony. Nasbírané odpadky obvykle zaplní velkoobjemový kontejner. Nejčastěji dobrovolníci podél cest nacházejí plastové lahve nebo obaly od sušenek a dalšího jídla. Objevili ale také gauč, kamna, pneumatiky či kočárek uprostřed lesa.

V posledních letech se do úklidové akce zapojuje kolem 500 lidí, záleží na počasí. Řada účastníků spojuje sbírání odpadků s výletem do hor, hodně chodí rodiny s dětmi.

Letos se bude úklid po zimě konat 13. a 14. května. "Nasbírané odpadky mohou dobrovolníci zanechat kdekoliv u cesty a nahlásit nám jejich polohu, my už zajistíme jejich svoz a likvidaci," dodala Kateřina Bednářová ze Společnosti pro Jizerské hory.

Autoři | Foto TV RTM

Štítky Jizerské hory, úklid, odpad, Liberec, Tanvald, Bedřichov, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní úklid Jizerských hor bude v polovině května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.