Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecký fotograf Petr Šimr slaví výstavou 70 fotografií kulatiny

Přesně tolik fotografií, kolik mu je letos let, představuje na své samostatné výstavě ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje známý liberecký fotograf Petr Šimr. Kolekce sedmdesáti snímků autora, který byl takřka 20 let kmenovým fotografem Libereckého deníku, bude na Krajském úřadu k vidění od 3. do 31. května. Záštitu nad výstavou převzala radní Libereckého kraje Květa Vinklátová.

Za dobu, kdy začal pozorovat a zaznamenávat svět kolem sebe objektivem fotoaparátu, se Petr Šimr vypracoval mezi špičku libereckých fotografů. A to jej přitom v mládí nikdy nenapadlo, že se bude jednou fotografováním živit, a dokonce i sklízet úspěchy na samostatných či kolektivních výstavách. Připomeňme, že jako člen spolku Fotoklub OBSCURA pracoval i na společných tématech, a mohl se zde – na rozdíl od novin – svobodně věnovat také volné tvorbě.  

„Podobně jako celá řada dokumentárních fotografů sleduji svět kolem sebe a snažím se jej zaznamenat pokud možno bez vnějšího zásahu. Nechávám vyznít okamžik události v nejrůznější fázi jeho vývoje a pro mne v rozhodující chvíli mačkám spoušť fotoaparátu,“ říká fotograf.

Výstava na Kraji nepřináší průřez celou jeho tvorbou. Návštěvníci uvidí především fotografie z let 1982-83 a další snímky, průběžně vytvořené až do současnosti. Fotografie jsou pořízené výhradně v Liberci, nejen při práci pro noviny. „Do souboru jsem zařadil portréty lidí, kteří mají zásluhy na dobrém jménu Liberce, a také ty, kteří měli přímý vliv na můj fotografický vývoj,“ dodává Petr Šimr.

Místo vernisáže zve autor spolu s organizátory výstavy na slavnostní komentovanou prohlídku, která se s doprovodným slovem fotografa Jiřího Jiroutka a hudebním vystoupením bluesové formace Pohromadě na přehradě uskuteční 15. května od 16:00 hodin ve vestibulu Krajského úřadu LK.

Foto Petr Šimr

Štítky výstava, fotograf, krajský úřad, Liberecký kraj, Květa Vinklátová, Jiří Jiroutek, Liberec, vestibul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký fotograf Petr Šimr slaví výstavou 70 fotografií kulatiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.