Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jablonec motivuje ke sportování. Za zaplacené vstupné na sportoviště bude sleva

Jablonec nad Nisou chce podpořit sportování s Rodinnou kartou SPORT. Projekt odstartoval už loni na podzim, karta umožňovala každý jedenáctý vstup zdarma. Zájem byl ale malý, proto se město rozhodlo kartu inovovat. Nově rodiny sbírají za každou stokorunu zaplaceného vstupného slevové body a díky tomu mohou na vstupném do některého z městských sportovišť ušetřit až 350 korun.

Zájem o původní karty byl podle radnice malý, vydáno jich bylo jen kolem 60. „Hlavní důvod byl zřejmě ten, že původní karta Sport byla registrovaná na jméno a tu první si zájemci museli vyzvednout pouze na radnici, další pak dostali na sportovištích se stejným registračním číslem," řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Podle jednatele společnosti Sport Jablonec Milana Matury se navíc původní varianta slev vztahovala jen na některé druhy sportu, což bylo omezující. „Dnes ta varianta kopíruje slevové karty obvyklé v některých obchodech, kdy se sbírají body a za to lidé mohou čerpat slevu," doplnil.

Majitel karty dostane za každou zaplacenou stokorunu ze vstupného kupon, který si vlepí do předtištěného políčka. Karta má třicet políček rozdělených do tří oddílů po deseti a od počtu naplněných oddílů se odvíjí sleva ze vstupného.

„Po zaplnění pole A (deset kuponů) je možné uplatnit slevu ve výši 80 korun, plné oddíly A a B (20 kuponů) přinášejí slevu 200 korun a všechny tři oddíly už znamenají slevu rovnou 350 korunám," řekl náměstek primátora Miloš Zahradník.

Sleva už neplatí na jednotlivé aktivity, jako ta předešlá, ale na vstupné. „S kartou je možné vstupovat na pět městských sportovišť - do sportovní a atletické haly, bazénu, na zimní a atletický stadion. Zájemci si kartu mohou vyzvednout v pokladně kteréhokoliv z nich," doplnil Matura. Všechny slevy se podle něj vážou na individuální vstupné, nikoliv na permanentky.

Do budoucna se uvažuje o kartě elektronické, už v březnu příštího roku se totiž i jablonecká sportoviště budou muset zapojit do elektronické evidence tržeb (EET), což si vyžádá pořízení nového softwaru. „Musíme ale nejdřív zjistit, jak v takovém případě slevy uplatňovat, abychom se nedostali do problémů," dodal Matura.

Autoři

Štítky Jablonec nad Nisou, sportoviště, Miloš Zahradník, EET

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec motivuje ke sportování. Za zaplacené vstupné na sportoviště bude sleva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.