Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zanedbaném pozemku v Jablonci vznikne nové hřiště za osmnáct milionů korun

Dříve sloužil pro výuku pěstitelských prací nedaleké základky, teď je ale opuštěný a zanedbaný. Pozemek v Sokolí ulici se ale do dvou let promění v moderní sportovní areál za osmnáct milionů korun. Sportoviště pak bude kromě veřejnosti využívat základní škola a školka.

V této lokalitě žádné jiné hřiště není. „Chceme vybudovat víceúčelové hřiště a běžecké dráhy s doskočištěm, vše s umělým povrchem. Projekt navrhuje hřiště vybavit dětským mobiliářem, herními sestavami a hygienickým zázemím,“ popsal náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha.

Celý areál se ale podle něj musí nejdříve odvodnit prostřednictvím nového drenážního systému. „Ten bude zaústěný do retenční nádrže s přepadem do jednotné kanalizace,“ dodal.

Celkové náklady jsou odhadnuté na 18,2 milionu korun a velkou část stavby chce město stihnout ještě v tomto roce. „Letos plánujeme přípravné a zemní práce, odvodnění, výstavbu opěrných zdí, podkladní vrstvy hřiště a běžecké dráhy, za které město zaplatí necelých jedenáct milionů korun,“ vysvětluje Otakar Kypta, vedoucí odboru územního a hospodářského rozvoje.

Příští rok vznikne hygienické zázemí, dokončí se zpevnění ploch, oplocení, umělé sportovní povrchy dráhy i hřiště včetně lajnování. „Osadíme mobiliář včetně dětského pískoviště, herní sestavy s pryžovou dopadovou plochou a provedeme sadové úpravy,“ uzavřel Kypta.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, Lukáš Pleticha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zanedbaném pozemku v Jablonci vznikne nové hřiště za osmnáct milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.