Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Koupaliště se začínají plnit, útokem je berou celé rodiny i školy v rámci výuky

Současné slunečné a horké počasí přeje koupalištím v Libereckém kraji. Mezi lidmi je o ně zájem a navštěvují je i školy v rámci výuky nebo výletů. Provozovatelé areálů jsou tak s návštěvností spíše spokojení. Také kvalita vody v přírodních koupalištích v kraji zůstává podle hygieniků většinou výborná.

Vysoké návštěvy má tento týden například Maškova zahrada v Turnově v Českém ráji, kde má voda 24 stupňů. "Návštěvnost v posledních dnech stojí za to," uvedl vedoucí areálu Tomáš Špinka. Za minulé dva dny přišlo 3200 lidí, zájem je i mezi místními školy. "Dopoledne tady máme 200 až 250 dětí," dodal Špinka.

Za výrazně lepší než v předchozích letech považuje začátek léta Vladimír Reichert ze společnosti Regata Máchovo jezero, jež provozuje dvě z pěti pláží na jezeře. "Zájem je nyní značný. Přes den jsou tady hodně školy a cyklisté na výletě s malými dětmi," uvedl Reichert. Voda v jezeře má téměř 26 stupňů Celsia.

Školy chodí i na koupaliště Sluníčko v Liberci-Vratislavicích. "Poslali jsme jim nabídku na výhodné vstupné. Využívají to na hodiny tělocviku, když mají dvouhodinovku, nebo na školní výlety," uvedl správce koupaliště Petr Polda. Celodenně jsou na koupališti maminky s dětmi, další lidé chodí po práci. Za úterý a středu navštívilo Sluníčko asi 1000 lidí.

Na druhém libereckém koupališti Vápenka, které je v provozu od minulého pátku, zatím s návštěvností úplně spokojení nejsou. "Denně máme do 200 lidí, potřebovali bychom tak třikrát více," uvedl majitel Jan Skalník. Přes den na Vápence tráví čas hlavně maminky s dětmi. "Využívají toho, že je tady klid a dítě může spát ve stínu stromů na vzduchu," řekl Skalník. S ohledem na předpověď počasí předpokládá, že zájem v dalších dnech, zejména o víkendu, bude výrazně vyšší. "Baráky jsou už teplé," dodal.

Teplé počasí využily k zahájení sezony i některá koupaliště ve výše položených oblastech. Například otevřené už je koupaliště v Železném Brodě, voda tam má 23 stupňů. Koupat se lze už také v Lomnici nad Popelkou v Českém ráji nebo Mříčné nedaleko Jilemnice.

Podle informací z webu Krajské hygienické stanice v Liberci má většina sledovaných vodních ploch v kraji výbornou kvalitu vodu. Mírně zhoršená je v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku. Riziko vzniku zdravotních problémů je sice malé, hygienici přesto lidem doporučují po koupání se osprchovat. Pro citlivé jedince, kam patří těhotné ženy, děti či alergici, není podle zjištění hygieniků vhodné koupání v Chrastavě u Liberce.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, teplo, vedro, plavání, koupaliště, bazén, výlet, Liberecký kraj, Český ráj, Regata Máchovo jezero, a.s., Turnov, Krajská hygienická stanice, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště se začínají plnit, útokem je berou celé rodiny i školy v rámci výuky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.