Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zoologická zahrada po pěti letech zdražuje vstupné

Liberecká zoologická zahrada po pěti letech zdraží vstupné. Dojde k němu od letních prázdnin. Základní vstupné podraží o 10 korun, děti, studenti, ZTP a senioři si připlatí 20 korun. Kromě úpravy ceny vstupného se návštěvníci dočkají také nových druhů vstupenek.

Příjmy ze vstupného tvoří důležitou součást financování chodu celé zoologické zahrady. Hlavním důvodem zdražení vstupenek jsou stále rostoucí náklady na provoz, navíc poslední navýšení cen proběhlo v roce 2012 o částku pouhých 5 korun,“ říká mluvčí zoologické zahrady Barbara Tesařová.

Za jednorázové vstupné do zoologické zahrady zaplatí dospělý návštěvník v letní sezóně 130 korun a v zimní sezóně 100 korun. Pro děti, studenty, seniory, osoby se zdravotním omezením bude i nadále platit snížené vstupné, a to v hodnotě 90 korun v hlavní sezóně a 80 korun v zimní sezóně. Rodinné vstupné vyjde nově na 390 korun pro čtyřčlennou rodinu a 480 korun pro rodinu se třemi dětmi. Děti do tří let, dárci krve a držitelé průkazky ZTP/P budou mít i nadále vstup zdarma.

„Termín úpravy vstupného jsme načasovali na konec školního roku s ohledem na již naplánované školní výlety do liberecké zoo,“ uzavírá ředitel zoo David Nejedlo.

Pravidelné návštěvníky potěší permanentky, které zoologická zahrada obnovuje. „Jednou z priorit Zoo Liberec je také zachování přízně a dobrých vztahů s našimi pravidelnými návštěvníky,“ doplňuje Tesařová. Zájemci si budou moci vybrat ze čtyř druhů permanentek s neomezenými vstupy – dospělí za 950 korun, děti, studenti, senioři za 700 korun, 1 +1 (dospělí + dítě/student/senior) za 1150 korun a rodinná pro rodiče s 2-3 dětmi za 1500 korun.

„Finanční prostředky získané změnou cen vstupného budou použity na provoz zoologické zahrady. Na zlepšení podmínek chovaných zvířat, zvýšení komfortu pro návštěvníky a na úpravu infrastruktury v areálu zoo,“ dodává Tesařová.

Návštěvníci se mohou ještě letos těšit například na nový výběh koní Převalského či rekonstrukci Pavilonu tropů. Začít by se mělo i s dlouho očekávanou rekonstrukcí slonince. Dvě koruny z každé prodané vstupenky i nadále poputují do Fondu in-situ na financování námi podporovaných ochranářských projektů na různých místech světa.

Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, zoo, vstupné, zoologická zahrada, vstupenka, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada po pěti letech zdražuje vstupné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.