Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ve Frýdlantě začíná regenerace sídliště U Nemocncie

Obyvatelé frýdlantského sídliště U Nemocnice se konečně dočkali. V těchto dnech začíná jeho dlouho očekávaná regenerace, po které místní dlouho volají. V první etapě se opravy dočkají chodníky i silnice, přibude více parkovacích míst, odvodnění všech dotčených ploch, upraví se veřejné osvětlení a také doplní odpočinkové plochy s městským mobiliářem a herními prvky. Do listopadu, kdy má být hotovo, se obnovy dočká také zeleň.

„Podařilo se nám získat na přeměnu prostor sídliště 4 miliony korun, dalších 6 milionů přidá město ze svého rozpočtu,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Po regeneraci místní volají už dlouho. „V první etapě se bude na sídlišti realizovat rekonstrukce komunikace u garáží směrem k ulici Na Nivě, dojde k odvodnění spodní části ulice Na Nivě, rekonstrukci části ulice U Nemocnice a části ulice Liliová. V Liliové ulici se také lidé dočkají rekonstrukce a doplnění chodníků a přibude tam parkovacích míst. V ulici Kaplického pak vznikne mezi panelovými domy úplně nové parkoviště,“ dodává vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová.

V první etapě se pak počítá také s novými herními prvky pro děti, rekonstrukcí veřejného osvětlení a doplněním lamp a regenerací zeleně.

Vedení města už připravuje projektovou dokumentaci na druhou etapu regenerace tohoto sídliště, během které by mělo dojít například k rekonstrukci zbytku ulice Na Nivě, ulice Kaplického a k obnově a doplnění chodníkového tělesa v ulici U Nemocnice. Prostor sídliště by pak měl být doplněn také třeba o cvičební prvky pro seniory.

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, U Nemocnice, sídliště, rekonstrukce, revitalizace, regenerace, nemocnice, Dan Ramzer, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantě začíná regenerace sídliště U Nemocncie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.