Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Turnov kvůli opravě sirotčince přestěhuje úředníky i strážníky

Městská policie v Turnově a úředníci odborů dopravy a přestupkového řízení se musí na více než rok vystěhovat z budovy bývalého sirotčince. Důvodem je její kompletní rekonstrukce za 58,6 milionu korun. Práce začnou v srpnu a potrvají do října příštího roku.

Přestavba bývalého sirotčince ve Skálově ulici, kde byl v minulosti i středoškolský internát, umožní sestěhovat úředníky města do dvou budov. Nyní jsou ve čtyřech. "Cílem rekonstrukce je vytvořit moderní a bezbariérovou kancelářskou budovu," uvedla mluvčí městského úřadu Anna Šupíková. Rozlehlý objekt dosud radnice využívala jen částečně, v pronájmu tam bylo i několik soukromých subjektů, například jazyková škola nebo pekárna. Po skončení rekonstrukce bude budovu plně využívat město.

Její modernizace nejvíce zkomplikuje život městské policii. Dočasný azyl najde ve stavebních buňkách před budovou sirotčince. Bude v nich mít operační středisko i služebnu. Ve Skálově 466 byla ještě část pracovníků odboru dopravy včetně zkušebního komisaře autoškoly a úředníci, kteří vyřizovali přestupky. Zkoušky k získání řidičského průkazu se budou nově provádět v zasedací místnosti odboru sociálních věcí ve Skálově 84. Pracovníci odboru dopravy budou jinak dočasně ve Skálově 72 a úředníci z odboru přestupkového řízení v budově spořitelny na náměstí Českého ráje.

Oprava historické budovy ve čtrnáctitisícovém městě musí být hotova do konce roku 2018, protože radnice už jiný objekt ve Skálově ulici využívaný úředníky prodala. Tento dům získalo pro další rozvoj muzeum, nachází se totiž v jeho sousedství. S městem se dohodlo, že se úředníci vystěhují nejpozději do ledna 2019. Radnice si od sestěhování úředníků slibuje snížení nákladů na provoz i lepší řízení úřadu. Rekonstrukce bývalého sirotčince měla původně začít už na začátku letních prázdnin, termín zahájení ale musela radnice o měsíc odložit, protože o tuto zakázku neprojevila zájem žádná firma. Soutěž proto opakovala a přihlásilo se osm zájemců. Nejnižší nabídku dala jablonecká firma Termil, která také rekonstrukci provede.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Turnov, rekonstrukce, městská policie, sirotčinec, radnice, Skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov kvůli opravě sirotčince přestěhuje úředníky i strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.