Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O kotlíkovou dotaci můžou obyvatelé Libereckého kraje poprvé požádat elektronicky

Nervozita, hádky a drobné konflikty. To všechno doprovázelo dubnové odevzdávání žádostí o kotlíkové dotace. A právě tomu chce v dalším kole zabránit krajský úřad, který nově spustí možnost podávání žádostí v elektronické podobě. Pro žadatele je připraveno 135 milionů korun. Další výzva k odevzdávání formulářů bude spuštěna na přelomu září a října.

„Podporována bude výměna starých kotlů 1. a 2. emisní třídy za kombinované kotle na uhlí a biomasu, tepelná čerpadla, plynové kondenzační kotle, nebo za kotle výhradně na biomasu,“ říká krajská radní Radka Loučková Kotasová.

Výše dotace se bude lišit podle druhu zdroje tepla. „Částky se budou pohybovat od 75 tisíc korun při nákupu kombinovaného kotle až po 120 tisíc korun, které se vztahují na pořízení tepelného čerpadla nebo automatického kotle výhradně na biomasu,“ dodala radní.

Stejně jako v předchozích výzvách dostanou více než sedm tisíc korun navíc obyvatelé obcí se zhoršenou kvalitou ovzduší. Jedná se o Českou Lípu, Doksy, Mimoň, Jilemnici, Liberec, Stráž nad Nisou, Cvikov, Chotovice, Kamenický Šenov, Nový Bor, Okrouhlou, Radvanec, Skalici u České Lípy, Lomnici nad Popelkou, Lažany, Ohrazenice, Přepeře, Turnov a Železný Brod.

Výzva bude pro obyvatele Libereckého kraje vypsána na přelomu září a října. Letos nově můžou zájemci posílat žádost o dotaci elektronicky. „Pro tuto výzvu bude zvolena varianta elektronického podání žádosti o dotaci, který by měl zajistit její efektivnější a plynulejší podání, než tomu bylo v předchozích výzvách. Elektronickým podáním žádosti na webových stránkách kraje si žadatel zajistí pořadí dle data a času doručení, až poté doručí vytištěnou a podepsanou žádost včetně příloh na podatelnu krajského úřadu osobně či poštou,“ uzavřela Loučková Kotasová.

Veškeré potřebné informace k čerpání kotlíkových dotací najdou obyvatelé Libereckého kraje opět na webu krajského úřadu.

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, kotlíková dotace, dotace, krajský úřad, Radka Loučková Kotasová, topení, kotel, biomasa, Česká Lípa, Liberec, Doksy, Mimoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O kotlíkovou dotaci můžou obyvatelé Libereckého kraje poprvé požádat elektronicky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.