Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Harrachova dorazí dobrovolníci z Mexika i Honkongu. Zapojí se do přestavby bývalého kina

Na přestavbě bývalého harrachovského kina na víceúčelové centrum bude pracovat skupina dobrovolníků z celého světa. Devět mladých lidí ze Španělska, Mexika, Slovinska, Ruska a Hongkongu se zapojí už do příprav Svatoanenského dřevosochání. Dobrovolníci v Harrachově zůstanou dva týdny a dorazí už příští úterý.

„Bude to pro ně zajímavá příležitost k setkání s místními řezbáři, kteří se chystají zhotovovat sochy zvířat, lavičky do parku a zvoničku,“ řekl Jiří Zeman, vedoucí workcampu INEX-SDA.

Hlavní náplní jejich pobytu budou práce na renovaci kina. Samozřejmě ale budou mít i volný čas a ten stráví výlety po Krkonoších a společnými aktivitámi s místními obyvateli, čímž je a místní kulturu lépe poznají.

Jde už o druhou skupinu dobrovolníků, loni jiní mladí lidé pomáhali se stavbou Ski centra. Jejich vedoucí byla Anna Fatyga. „Projekt byl úžasná zkušenost. Nesl se v rodinné atmosféře a uvařili jsme si taky tradiční kynuté knedlíky z borůvek přímo z lesa. Opravdu jsem si to užila a účast na nějakém projektu INEX-SDA bych doporučila každému,“ řekla.

A právě Ski Muzeum se má letos v září otevírat. „Jeden nebo dva dny pomohou v budoucím Ski muzeu i letošní účastníci projektu,“ doplnil Zeman.

Workcampy pořádá od roku 1991 nezisková organizace INEX-SDA. Každým rokem vysílá do světa průměrně pět set dobrovolníků a pro přibližně tři sta zahraničních organizuje dobrovolnické projekty v České republice.

Autoři | Foto INEX - Sdružení dobrovolných aktivit

Štítky Harrachov, workcamp, dobrovolníci, INEX, kino, Mexiko, Hongkong, rekonstrukce, projekt, Rusko, Španělsko, Slovinsko, Jiří Zeman, Krkonoše, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Harrachova dorazí dobrovolníci z Mexika i Honkongu. Zapojí se do přestavby bývalého kina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.