Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město dá osmi sborům dobrovolných hasičů po dvaceti tisících. Mají jít na mládež i akce

Celkem 160 tisíc korun rozdělí Liberec mezi osm sborů dobrovolných hasičů, které působí na území města. Podpořit chce hlavně jejich práci s mládeží. A protože dětí u hasičů neustále přibývá, město je chce alespoň takto podpořit. Každý ze sborů tak dostane dvacet tisíc.

„Práce s mládeží je u dobrovolných hasičů základem všeho. Stačí si uvědomit, že prakticky sto procent pozdějších členů výjezdových jednotek postupně projde všemi kategoriemi oddílů mladých hasičů,“ konstatoval primátor Tibor Batthyány.

Většina sborů se nachází v okrajových částech města, kde nabídka volnočasových aktivit není široká a hasiči jsou často jediní. Počty dětí u nich navíc neustále rostou sbory již nezvládají ufinancovat zvýšené náklady pouze z vlastních prostředků. „Podpora činnosti sborů dobrovolných hasičů je v nejlepším zájmu města a považuji ji za naprostou samozřejmost,“ uvedl primátor.

A jelikož hasiči často pořádají nejrůznější akce od plesů, až po dětské a sportovní dny, mohou tyto peníze použít i na jejich organizaci.

Podpořenými sbory, které spolupracují s výjezdovými jednotkami SDH zřizovanými městem, jsou SDH Horní Hanychov, SDH Karlinky, SDH Krásná Studánka, SDH Machnín, SDH Pilínkov, SDH Růžodol, SDH Vesec a SDH Vratislavice nad Nisou.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Hasiči, SDH, Liberec, sbor dobrovolných hasičů, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město dá osmi sborům dobrovolných hasičů po dvaceti tisících. Mají jít na mládež i akce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.