Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Frýdlantu opět hledají nejlepší nakládané okurky. Hlásit se můžete do půlky září

Stejně jako v loňském roce, i letos hledají ve Frýdlantu nejlepší nakládané okurky. Druhý ročník Okurkiády začíná právě v těchto dnech a každý, kdo zavařuje vlastní okurky se může do soutěže hlásit do 19. září. Soutěž vyhlašuje město společně s Českým zahrádkářským svazem Frýdlant. Nejlepší nakládané okurky se hledaly poprvé na podzim roku 2015, tenkrát ale jen mezi zahrádkáři. Loni se soutěž otevřena široké veřejnosti.

„K českému národu vždycky patřilo pěstování a také uchovávání výpěstků na zimu. Zavařování patří k oblíbeným způsobům, jak si dary léta zachovat. My chceme zjistit, jak šikovní v tom místní lidé jsou. Rozhodli jsme se ale, že nebudeme zkoumat sladké produkty, nýbrž kyselé. A konkrétně okurky. Protože ty nakládá a zavařuje opravdu hodně lidí a snad každý je má rád,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer, který je jedním z porotců.

Pravidla jsou jednoduchá. Do soutěže se může přihlásit každý, kdo sám zavařuje a nakládá okurky. Dvě sklenice nakládaných okurek, jednu pro ochutnání porotou a druhou pro posouzení vzhledu, může každý ze zájemců o účast v soutěži odevzdat na podatelně Městského úřadu Frýdlant v úředních hodinách, nebo v klubovně zahrádkářů za nemocnicí. Účastníci můžou své okurky zasílat také poštou.

„Odměněny budou tři nejlepší vzorky. Vítěz získá poukázku na večeři v hodnotě 700 Kč, druhý v pořadí poukázku na večeři v hodnotě 500 korun a třetí pak poukaz na hobby knihu v hodnotě 400 korun,“ uzavřela mluvčí města Martina Petrášková.

Foto Martina Petrášková

Štítky Frýdlant, okurkiáda, nakládané okurky, soutěž, okurka, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu opět hledají nejlepší nakládané okurky. Hlásit se můžete do půlky září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.