Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Čeští celníci předali v Heřmanicích své zkušenosti izraelským kolegům

Čtyři izraelští celníci se svými služebními psy a jeden instruktor minulý týden úspěšně zakončili kynologický výcvik, který mimo jiné probíhal také v Heřmanicích na Frýdlantsku. V rámci kurzu tak byli pro daňovou správu Izraele speciálně vycvičeni psi na vyhledávání narkotik.

„Výcvik byl zahájen začátkem května ve Výcvikovém zařízení služební kynologie v Heřmanicích, kde probíhal intenzivně dva měsíce. Následně se dvoučlenný tým českých instruktorů přesunul do Izraele, kde se další dva týdny učili izraelští psovodi pracovat se psy v místních podmínkách,“ shrnula Hana Prudičová z generální inspekce cel.

Na přelomu července a srpna se uskutečnily pod dohledem českých expertů závěrečné kynologické zkoušky, kde všichni psovodi se svými psy a jeden instruktor obstáli na jedničku.

V oblasti zajištění bezpečnosti země stojí Izrael na světové špičce, využívá k tomu nejmodernějších technických prostředků a řadu z nich i sám vyvíjí. „Proto si česká celní správa velmi považuje, že byla požádána o provedení výcviku služebních psů k vyhledávání narkotik,“ dodala Prudičová.

Daňová správa Izraele s českými celníky spolupracuje již několik let. V roce 2014 probíhal první projekt výcviku a do budoucna je plánován další výcvik čtyř služebních psů na vyhledávání narkotik a bankovek.

Čeští celníci mají v rámci kynologie velké renomé. Výcvikové zařízení v Heřmanicích oslavilo letos 20 let založení, má statut Regionálního výcvikového střediska Světové celní organizace a dosud uspořádalo 25 zahraničních výcvikových kurzů. Služební psi vyškolení v Čechách pracují mimo Izraele i v Peru, Ekvádoru, Rusku, Kyrgyzstánu a řadě dalších evropských států.

Foto Celní správa

Štítky Frýdlantsko, Heřmanice, celní správa, Izrael, výcvik, psovod, K-9, Liberecký kraj, pes, služební pes, Česko, Peru, Ekvádor, Kyrgyzstán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Čeští celníci předali v Heřmanicích své zkušenosti izraelským kolegům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.