Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj dá na cyklodopravu 12 milionů. Půjdou na nové stavby i opravy stávajících úseků

Liberecký kraj na nejrůznější projekty rozvíjející cyklodopravu letos poslal či teprve pošle téměř 12 milionů korun. Nově rada kraje schválila 4,8 milionu korun, kterými podpoří nejen přípravu nových cyklotras, ale i opravu stávajících úseků. Po červnových sedm milionech tak jde o 11,8 milionu korun.

„Cyklodoprava je jednou z priorit současné krajské koalice, což se promítlo ve výrazném navýšení prostředků. V roce 2016 jsme měli na cyklodopravu pět milionů korun, letos jich mezi žadatele rozdělujeme téměř dvanáct,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Nových 4,8 milionu půjde na čtyři úseky cyklotras ve Stráži pod Ralskem, Dubnici, ve Stružnici a Chrastavě. 1,1 milionu je určených na opravu dvoukilometrového úseku krkonošské cyklotrasy.

„Za další finance budou zpracovány dokumentace k projektům Cyklostezka svaté Zdislavy na úsek ze Cvikova do Svoru, dále cyklotrasa Odra Nisa pro úsek Bílý Kostel - Chotyně a také na opravu značení cyklotrasy Greenway Jizera,“ dodal Pieter.

Asi milion a půl také půjde na přípravu dalších veřejných zakázek, jako je Územně technická studie prostupnosti úseku cyklotrasy Odra Nisa v úseku Bílý Kostel – Chotyně.

Autoři | Foto Lodě Koza

Štítky cyklodoprava, Liberecký kraj, oprava, cyklistická trasa, Marek Pieter, Odra, Lužická Nisa, Chotyně, Stráž pod Ralskem, Dubnica, Stružnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj dá na cyklodopravu 12 milionů. Půjdou na nové stavby i opravy stávajících úseků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.