Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dítě spadlo na Riegrově stezce ze svahu, hasiči k němu museli slaňovat

Naštěstí jen lehké poranění utrpěl včera večer chlapec, který spadl ze svahu na Riegrově stezce u Semil v místě zvaném Böhmova vyhlídka. Dítě dopadlo na hranu skály a nespadlo tak do koryta řeky Jizery. Zpátky na cestu ho museli vyzdvihnout až hasiči díky evakuačnímu trojúhelníku. Poraněné dítě poté skončilo na chirurgické ambulanci jilemnické nemocnice.

„Dítě se na místě nacházelo se svým otcem. Hasiči provedli slanění a s pomocí evakuačního trojúhelníku dostali dítě zpět na cestu. Dítě bylo transportováno ve speciálních nosítkách do sanitního vozu, který se nacházel v Bítouchově. Muž se dostal nahoru sám za asistence hasičského lezce,“ shrnula mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Je to přitom týden, co na Semilsku došlo k tragické události, kdy pád ze skály nepřežila nezletilá dívka. Ta minulou středu spadla ze svahu v Dolánkách nedaleko Turnova. Středně těžká poranění tam utrpěla také její kamarádka, kterou museli záchranáři transportovat do nemocnice.

Foto HZSLK

Štítky Semily, Riegrova stezka, pád, skála, lezci, HZSLK, ZZSLK, svah, Jizera, okres Semily, Turnov, Dolánky u Turnova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dítě spadlo na Riegrově stezce ze svahu, hasiči k němu museli slaňovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.