Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Elvis Presley zemřel před čtyřiceti lety. Jeho muzika ale nestárne

Před čtyřiceti lety naposledy vydechl Král. Elvis Presley zemřel 16. srpna 1977 v pouhých 42 letech.

Byl to smutný odchod, protože zdevastovaný zpěvák už byl tehdy spíše stínem toho nezapomenutelného frajera, který v 50. letech pobláznil USA a vlastně celý svět. Heartbreak Hotel, Hound Dog, Jailhouse Rock... Pecky, které dodnes dokážou rozpohybovat i posledního mrzouta. A Love Me Tender? Ta prostě stále hladí.

Elvis Presley je i dnes také neodmyslitelnou součástí Vánoc mnoha domácností. Elvis' Christmas Album je společně například s Frankem Sinatrou jednou z největších klasik.

Kromě muziky se Král rock'n'rollu věnoval filmu. Film Jailhouse Rock z roku 1957 byl velkým hitem, dále zmiňme třeba G. I. Blues z roku 1960 či o rok mladší Ztracenou zemi.

Elvis Presley je symbolem své doby. Neskutečně vlivný muzikant, který prodal miliony a miliony desek. A dodnes prodává. Mnozí fanoušci nehodlají přijmout fakt, že Král zemřel, stejně jako v případě například Jima Morrisona existuje celá řada konspirací, která tvrdí, že se Elvis chtěl prostě jen ztratit z očí veřejnosti.

Pokud máte smysl pro humor, doporučuji na dnešní večer parádní béčko Bubba Ho-Tep, které přináší určitou alternativu Elvisových posledních dnů.

Autoři

Štítky Elvis Presley, legenda, zpěvák, výročí, hudba, Frank Sinatra, USA, Jim Morrison, Hound Dog, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elvis Presley zemřel před čtyřiceti lety. Jeho muzika ale nestárne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.