Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Uzavřená Zvolenská ulice patřila cyklistům na historických strojích

Drezína, tandem, favority. Nejrůznější bicykly se účastnily závodu historických kol Zvolenskou ulicí kolem harcovské přehrady. Účastníků byly více než tři desítky a spíš než o časy a umístění šlo o projížďku a zábavu. Samotný závod přilákal desítky zvědavců.

Ti mohli vidět originální kousky s původním vybavením, ale třeba i speciální hasičské kolo se stočenou hadicí a sirénou.

Závod připomněl i slavného československého cyklistu Antona Tkáče, jeden ze závodníků na favoritu i s původním reprezentačním dresem olympijského vítěze z Montréalu v roce 1976 skutečně připomínal.

„Závodem jsme chtěli připomenout původní závod kolem přehrady, který se konal v dávné minulosti. Jezdil se vlastně celý okruh, to by ale dnes bylo příliš složité,“ řekl jeden z pořadatelů závodu Pavel Eliáš.

Podle něj ho původně chtěli uspořádat až později na podzim, uzavření přehrady jim ale poskytlo skvělou závodní trať. „Chtěli jsme tím vlastně dát najevo, že s uzavřením Zvolenské ulice souhlasíme a město v tom podporujeme,“ dodal.

Jezdilo se v několika kategoriích a k vidění byly skvělé sportovní výkony. Na více než tři desítky účastníků pak čekalo i občerstvení v podobě buřtů a lahvového piva.

Autoři | Foto

Štítky Zvolenská ulice, závody, historická kola, přehrada, Anton Tkáč, Pavel Eliáš, Montréal, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Uzavřená Zvolenská ulice patřila cyklistům na historických strojích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.