Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Turnov vybudoval v Metelkových sadech velké hřiště. Otevřely ho samy děti

Část parku Metelkovy sady v Turnově se proměnila v dětské hřiště, které třeba využívá terénních nerovností pro skluzavku a na jeho plánech se podílely třeba i učitelky z mateřských škol. Celá úprava stále Turnov šest milionů korun.

Turnov měl park v plánu upravit už od roku 2007. Od té doby bylo vypracováno několik možných studií. Původní plány nakonec po připomínkách veřejnosti a právě i učitelek ze školek posloužily pro obnovu parku.

Stavební úpravy začaly v květnu. Upravený je už vchod do sadů, kam se teď nedá vjet autem. Rekonstruovány jsou také cesty a zpevněné plochy.

„Dětské hřiště využilo terénních nerovností pro skluzavku. V areálu naleznete například pískoviště nebo různé dřevěné prvky na houpání, točení i prolézání. Pro větší děti je v neoplocené části hřiště dlouhá lanovka,“ popsala Anna Šupíková z městského úřadu.

A samotné děti z turnovských školek hřiště otevřely, když slavnostně přestřihly pásku. „Pro děti byl vedle hřiště připraven také doprovodný program od Centra pro rodinu Náruč, během kterého se zachraňovaly pohádky. Dále byla k dispozici podzimní tvořivá dílnička, ve které si mohli přítomní návštěvníci vyrobit papírového draka,“ dodala Šupíková.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Metelkovy sady, Turnov, park, hřiště, sad, dětské hřiště, skluzavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov vybudoval v Metelkových sadech velké hřiště. Otevřely ho samy děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.