Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Ještědu není dostatek vody na zasněžování sjezdovek. Město řeší, co s tím

Ski areál na Ještědu má na zasněžování celého areálu malé zásoby vody. Aktuálně disponuje nádrží 14 tisíc metrů krychlových, ale na zimu potřebuje více než třikrát tolik. Rada města nyní schválila vypracování hydrologické studie území. Ta má zhodnotit současný stav a také navrhnout případná řešení, jak vodu pro zasněžování zajistit.

Právě malé množství vody areál omezuje v jeho rozvoji. „V současnosti je k dispozici jediná vodní nádrž s akumulací 14 tisíc metrů krychlových, přičemž by bylo už nyní v zimním období potřeba 50 tisíc metrů krychlových,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Podle něj bude při výhledovém rozšíření areálu na Ještědu pro zasněžování potřeba dokonce 150 tisíc metrů krychlových vody.

Kde tu vodu vzít? Na to má najít odpověď Ing. Petr Vít. „Má dlouholetou praxi v řešení vodohospodářských problematik, je zkušebním komisařem České komory autorizovaných inženýrů a techniků, předsedou odborné skupiny Vodní toky a nádrže České vědeckotechnické vodohospodářské společnosti nebo členem Českého přehradního výboru,“ řekla mluvčí města Jana Kodymová.

Za vypracování Hydrologické studie Ještědského hřbetu pro účely zajištění potřeb vody areálu na Ještědu zaplatí město Liberec 438 000 Kč bez DPH.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Ještěd, Ski areál, zasněžování, Tibor Batthyány, Petr Vít

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ještědu není dostatek vody na zasněžování sjezdovek. Město řeší, co s tím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.