Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V říjnu se ochladí. V závěru měsíce denní teploty nepřekročí deset stupňů

V průběhu října se postupně ochladí. Maximální denní teploty se budou pohybovat zpočátku kolem patnácti stupňů Celsia, v závěru měsíce už nepřekročí deset stupňů. Minimální denní teploty poklesnou v závěru října i k nule.

Pršet bude více zpočátku měsíce, celkově ale bude období následujících čtyř týdnů srážkově průměrné. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

„Trend poklesu průměrných týdenních teplot, který začal již v polovině srpna a byl přerušen jen v právě končícím týdnu, bude pokračovat i v průběhu října," uvádí meteorologové. Podle nich budou teploty první dva říjnové týdny průměrné či podprůměrné, a v druhé polovině října se týdenní teploty budou udržovat spíše kolem dlouhodobého průměru. Jako celek by období od pondělí 2. do neděle 29. října mělo zůstat teplotně průměrné nebo slabě podprůměrné.

Více srážek očekávají meteorologové zpočátku období. „Srážek by mělo ubývat v druhé polovině října, ale i tak se budou pohybovat kolem dlouhodobých průměrů," předpovídají Český hydrometeoroligcký ústav.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období následujících čtyř týdnů je 8,8 stupně Celsia. Nejtepleji bylo v roce 1966, kdy průměr činil 13 stupňů Celsia. Nejnižší průměr za posledních víc než 60 let meteorologové zaznamenali v roce 1974, bylo to 5,3 stupně. Průměrný úhrn srážek pro období mezi 2. a 29. říjnem je 37 milimetrů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky říjen, ochlazení, teplota, déšť, předpověď, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V říjnu se ochladí. V závěru měsíce denní teploty nepřekročí deset stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.