Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jak bude vypadat okolí krajského úřadu? Výstava představí soutěžní návrhy

Všech deset návrhů, které řeší úpravu okolí včetně nového parkovacího domu, si bude moci od 17. října prohlédnout i široká veřejnost. Vystaveny budou ve vestibulu krajského úřadu. Na slavnostním zahájení od 12.30 budou i samotní autoři návrhů.

Své návrhy má v soutěži například architekt Petr Stolín nebo SIAL. První cenu od odborné poroty už získalo studio re:architekti. Jejich návrh počítá i s náplavkou nebo občerstvením přímo před úřadem.

„Všechny soutěžní návrhy budou vystaveny od 17. do 31. října 2017 ve vestibulu budovy krajského úřadu. Všichni zájemci si je budou moci prohlédnout a sami zhodnotit,“ říká náměstek hejtmana Libereckého kraj Marek Pieter.

Architekti měli navrhnout úpravy zeleně v okolí úřadu, řešení parkování, ale také například nový most. Má zajistit přístup k úřadu přes řeku Nisu a v případě nutnosti po něm bude moci projet technika záchranářů nebo třeba auto prezidenta.

Náklady na uskutečnění záměru se odhadují na 64 milionů korun bez daně. Celý projekt by měl být dokončen v tomto volebním období, do roku 2020.

Pozvání na zahájení výstavy v úterý 17. října v 12:30 hodin přijali architekti, kteří přihlásili své vypracované návrhy i hodnotící porota v čele s jejím předsedou architektem Tomášem Hradečným.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky Liberecký kraj, okolí, parkovací dům, soutěž, krajský úřad, architekt, Petr Stolín, SIAL, Marek Pieter, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bude vypadat okolí krajského úřadu? Výstava představí soutěžní návrhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.