Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silný vítr lámal stromy. Na mnoha místech nejde elektřina

Jednatřicet výjezdů k popadaným stromům měli od odpoledne do večera na svém kontě hasiči v celém kraji. Kromě toho byl hlášena také řada výpadků elektřiny. Za vším je silný vítr, který v nárazech dosahoval rychlosti až devadesáti kilometrům. V nočních hodinách se situace uklidnila.

„Zatím je vše bez větších škod a také bez újmy na zdraví,“ řekla ve večerních hodinách mluvčí krajských hasičů Pavlína Bílková„Hasiči motorovými pilami stromy rozřezávají a z komunikací je postupně odklízí," dodala mluvčí.

Kvůli výpadku elektrického proudu musely ve čtvrtek večer nahradit tramvaje na lince číslo 11 mezi Vratislavicemi a Jabloncem nad Nisou autobusy. Naopak vlaky nejezdili od půl osmé večer na trati mezi Starou Pakou a Košťálovem, kde souprava narazila do spadlého stromu. 

Řada lidí byla bez elektřiny. Poskytovatelé elektrické energie hlásili mnoho lokálních výpadků. Například ČEZ na severu Čech evidoval desítky poruch. „Do terénu okamžitě vyjíždějí poruchové čety a snaží se dodávky elektřiny obnovit co nejdříve. Bez elektřiny jsou v současné době stovky domácností," řekla ve čtvrtek ve 20:00 mluvčí ČEZu Soňa Holingerová.

Meteorologové vyhlásili pro Liberecký kraj na silný vítr výstrahu už ráno. Vítr pak dorazil během odpoledne. Foukat by mělo i v pátek, během dne ale bude slábnout.

S vichrem ale dorazí další déšť a do vyšších poloh také sněhové přeháňky.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Počasí, vítr, hasiči, HZS LK, elektřina, strom, vichřice, ČEZ, Česko, Jablonec nad Nisou, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Stará Paka, Košťálov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr lámal stromy. Na mnoha místech nejde elektřina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.