Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bílá pastelka po roce opět v ulicích. Podpořte ve středu dobrou věc

Pokud chcete udělat dobrý skutek a podpořit něco, co má smysl, přispějte během středy dobrovolníkům v ulicích měst napříč celou republikou. Už zítra probíhá u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole 18. ročník celonárodní veřejná sbírky Bílá pastelka. Její výtěžek podpoří speciální služby pro lidi s těžkým zrakovým postižením.

Do ulic v celé České republice vyrazí s kasičkami a v tričkách s emblémem Bílé pastelky kolem 2 900 dobrovolníků, převážně z řad středoškolských studentů. Za minimální příspěvek 30 korun nabídnou zájemcům bílou pastelku a záložku s kalendářem na rok 2018.

Program veřejné sbírky vyvrcholí v Praze koncertem pro Bílou pastelku, na kterém od čtyř hodin odpoledne vystoupí na Václavském náměstí také nevidomý dudák, liberecký učitel hudby a lidový zpěvák Vlastimil Macháček.

V Libereckém kraji od vzniku zajišťuje sbírku především obecně prospěšná společnost Tyfloservis, která se celoročně věnuje rehabilitaci lidí s těžkým zrakovým postižením. Poskytuje poradenství, výběr vhodných optických a jiných pomůcek a nácvik dovedností potřebných k samostatnému životu.

V roce 2016 činil celkový výtěžek sbírky více než dva miliony korun, přičemž v Libereckém kraji se podařilo vybrat přes 70 tisíc korun. Pořadatelem sbírky je Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR.

Štítky Liberec, sbírka, Bílá pastelka, Tyfloservis, pastelka, Česko, Liberecký kraj, Praha, Václavské náměstí, veřejná sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílá pastelka po roce opět v ulicích. Podpořte ve středu dobrou věc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.