Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zemřel Adolf Klepš, náčelník krkonošské horské služby

Smutná zpráva zasáhla nejen členy horské služby. Po náhlé srdeční příhodě zemřel 10. října dlouholetý člen a náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš. Smutná zpráva přišla z Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Adolf Klepš byl krkonošský rodák, na svět přišel 12. září 1964 ve Vrchlabí. V 80. letech působil jako administrativní pracovník v Okresní správě spojů a v lednu roku 1991 započal svou profesionální kariéru v Horské službě. Začínal jako terénní pracovník záchranář, roku 2001 povýšil na náčelníka oblasti Krkonoše. Zde měl zodpovědnost za provoz a řízení oblasti Horské služby, za 200 záchranářů a mezi své úspěchy řadí projekty k prohloubení spolupráce se složkami Integrovaného záchranného systému formou společného výcviku, které vedly mimo jiné i ke zvyšování profesní kvalifikace záchranářů horské služby. Dále připravoval projekty příhraniční spolupráce s polskými záchrannými službami a projekty norem pro značení lyžařských tratí a turistické značení. 

Roku 2007 se stal předsedou Rady Horské služby, kde měl odpovědnost za celou dobrovolnou členskou základnu. Zde zavedl jednotný způsob řízení a vzdělávání a také dosáhl sjednocení předpisů a nařízení pro obě složky HS. V roce 2010 se stal zástupcem ředitele a roku 2014 byl jmenován členem správní rady. Ve svých třiapadesáti letech však skonal po náhlé srdeční příhodě. 

Foto Horská služba

Štítky Krkonoše, Horská služba Krkonoše, Adolf Klepš, horská služba, Fakultní nemocnice Hradec Králové, projekt, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Adolf Klepš, náčelník krkonošské horské služby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.