Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecká ZOO sbírá kola pro Afriku. Do školy na nich budou jezdit děti v Gambii

Šest set kol shromáždila a předala liberecká ZOO během pěti let dětem do africké Gambie. I v poslední sbírce se sešlo dvanáct kol. Právě děti z Gambie na nich budou jezdit do školy, kterou mají mnohdy mnoho kilometrů od domova.

„Věnovaná jízdní kola tak podpoří rozvoj celkové gramotnosti místních dětí, zlepší možnost jejich pracovního uplatnění a pomohou zvýšit jejich občanský status,“ řekla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Liberecká zoologická zahrada se do sběru těchto dopravních prostředků zapojila již v roce 2012 a za pět let se nám zde podařilo nashromáždit více než 600 kol.

Sbírka i nadále pokračuje. Pokud vám doma překáží nevyužitý stroj, můžete ho donést ve sbírkových dnech 25. října a 2. listopadu. Od 15 do 18 hodin budou u bývalého vchodu přítomni dobrovolníci ze Střediska ekologické výchovy – SEV DIVIZNA a z neziskové organizace Faunus.

„Ti od dárců kola vyberou a rádi poskytnou bližší informace jak o projektu Kola pro Afriku, tak o samotné cestě kol na černý kontinent,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Kola pro Afriku

Štítky Kola pro Afriku, Liberec, ZOO, sbírka, zoologická zahrada, Afrika, Gambie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká ZOO sbírá kola pro Afriku. Do školy na nich budou jezdit děti v Gambii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.