Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skibobistka věnovala domovu důchodců trofej za vítězství ve Světovém poháru. Děkuje tak za maminku

Projev vděčnosti. Tak pojmenovala bývalá skibobistka Alana Tanner Hrbková svůj čin. Domovu důchodců v Rokytnici totiž věnovala jednu ze svých nejcennějších trofejí – Světový pohár a také finanční dar. A proč? V domově se starali o její maminku, která v závěru loňského roku v 94 letech zemřela.

„Pohár si zasloužíte vy, všichni pracovníci domova. Pro mne jste nejlepší domov pro seniory na světě. Moc jste mi pomohli v péči o maminku,“ vzkázala všem pečovatelům domova Alana Tanner Hrbková, která pohár poslala po svém bratrovi.

Skibobistka získávala trofeje pod jménem Hanousková a během kariéry získala na světových a evropských šampionátech 22 medailí.

Trofej umístí do vestibulu budovy, aby byl všem návštěvníkům na očích. „Alana Tanner Hrbková žije trvale ve Švýcarsku. Za maminkou pravidelně jezdila, v garsonce v domově přespávala a moc se jí u nás líbilo,“ řekla ředitelka domova Helena Housová.

„Občas si telefonujeme. Nedávno se mi svěřila, že ztrátou maminky ztratila v Čechách domov a že teď jsme pro ni domovem my,“ doplnila s tím, že bývalá šampionka ve skibobu věnovala domovu důchodců i finanční příspěvek.

Domov důchodců v Rokytnici loni získal Čestné uznání při udělování Cen kvality v sociální péči za rok 2017. „Obě ocenění jsou dokladem toho, že se naše příspěvková organizace o své klienty stará vzorně a že k profesionální péči přidávají i srdíčko. Všem zaměstnancům domova důchodců moc gratuluji,“ uzavřel náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky domov důchodců, Rokytnice, Alana Hrbková, Liberecký kraj, domov pro seniory, domov, Švýcarsko, Pavel Svoboda, Česko, světový pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skibobistka věnovala domovu důchodců trofej za vítězství ve Světovém poháru. Děkuje tak za maminku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.