Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji silně mrzne, na Jizerce naměřili 23 stupňů pod nulou

V Libereckém kraji dnes silně mrzne, na některých místech klesly ráno teploty k minus 15 stupňům. Podle údajů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na Jizerce v Jizerských horách naměřili ve 02:15 minus 20,8 stupně, a při zemi dokonce minus 23,2. Místy se objevuje slabé sněžení. Při tak nízkých teplotách ztrácí sůl na silnicích účinnost, a motoristé by proto měli být opatrní.

Hlavní tahy na severu Čech jsou většinou holé a vymrzlé, bez sněhu jsou i silnice nižších tříd na většině území Libereckého a Ústeckého kraje. V horských oblastech ale musí motoristé počítat se zbytky zledovatělého sněhu na silnicích nižších tříd. Místy se také mohou objevovat zmrazky z tajícího sněhu, který přes noc zmrzne.

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují od minus 15 do minus pěti stupňů, v sousedním Ústeckém kraji je o málo tepleji. Zatímco v Ústeckém kraji je obloha většinou jasná a bezvětří, v Libereckém je místy zataženo se slabým sněžením a na horách fouká vítr. Přes den se podle meteorologů teploty mohou dostat až na jeden stupeň, na horách se ale udrží pod nulou.

Autoři | Foto CHMI

Štítky Liberecký kraj, zima, mráz, silnice, doprava, Jizerské hory, Český hydrometeorologický ústav, Ústecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji silně mrzne, na Jizerce naměřili 23 stupňů pod nulou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.