Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie a celníci zasahují kvůli chráněným zvířatům také v Libereckém kraji

Celníci a policisté dnes zasahují v Praze, ve středních Čechách a v Libereckém kraji kvůli podezření z neoprávněného nakládání s chráněnými zvířaty. Podle serveru Lidovky.cz se kauza týká údajného zabíjení tygrů ve středočeském Zooparku Bašť a následného zpracovávání tygřích produktů ve vietnamské komunitě. V areálu mohou být údajně desítky tygrů.

"Můžeme sdělit, že probíhá realizace trestního spisu a s tím související úkony trestního řízení pro důvodné podezření z neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami, což vlastně znamená porušení mezinárodní úmluvy CITES," řekla mluvčí Generálního ředitelství cel Hana Prudičová. Podle informací redakce by mělo případu dozorovat státní zastupitelství v České Lípě. 

Doplnila, že na akci se podílí vedle celníků a policie také Česká inspekce životního prostředí. "V současné době samozřejmě nemůžeme sdělit bližší informace, protože probíhá vyšetřování," upozornila.

Účast inspekce u zásahu dosvědčila vedoucí oddělení mezinárodní ochrany biodiverzity a CITES Pavla Říhová. "Jsem ve středních Čechách, ale nemůžu potvrdit, kde," řekla. Inspekce podle ní doufá v to, že případ bude mít velikou dohru. Do konce týdne se podle ní uskuteční tisková konference, do té doby inspekce také nemůže o případu podrobněji informovat.

Podle serveru Lidovky.cz, který na razii upozornil, se zásah odehrává v Zooparku Bašť u Prahy, který provozuje Ludvík Berousek. Server také napsal, že policisté zasahují i v areálu vietnamské tržnice Sapa v pražské Libuši. Do nelegálního prodeje speciálně upravených pokrmů z tygřích kostí totiž byli údajně zapojeni i zástupci vietnamské komunity.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, Celní správa, tygr, zabíjení, Liberecko, Praha, Střední Čechy, Liberecký kraj, Středočeský kraj, Bašť, Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin, Státní zastupitelství ČR, Česká inspekce životního pros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie a celníci zasahují kvůli chráněným zvířatům také v Libereckém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.