Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžařská sezóna začala pro běžkaře i sjezdaře. Do Jizerek vyrazilo tisíc lidí

Zhruba tisícovka lidí vyrazila o víkendu do Jizerských hor, kde začala lyžařská sezona. První skiareály zahájily provoz, upravené byly i některé tratě pro běžkaře, uvedli provozovatelé středisek v Libereckém kraji.

Na Špičák u Tanvaldu a na Severák dorazily podle ředitele areálů Pavla Bažanta o víkendy lyžovat stovky lidí. Oba dny byly co se týče návštěvnosti hodně podobné. „I když je teprve začátek sezony, návštěva o víkendu byla velmi dobrá," uvedl Bažant. Všechna parkoviště byla plná, objevily se také problémy s ucpanými příjezdovými cestami. Počasí bylo po oba dny vyhovující, v neděli se mírně ochladilo. Oba areály budou podle Bažanta otevřené opět nejspíš v pátek 21.prosince. Běžkařská magistrála je pro běžkaře připravena.

Na Ještědu každý den

Návštěvnost na Ještědu byla podle mluvčí areálu Renaty Balašové zhruba stejná jako loni touto dobou. Sjezdovky jsou ve výborném stavu. Lyžovat by se podle mluvčí mělo každý den, na středu a na pátek plánují provozovatelé večerní lyžování. Při areálu funguje nová lyžařská škola.

V areálu Rejdice byla podle majitele Martina Martínka návštěvnost také dobrá, parkoviště byla téměř zaplněná. „Bylo krásné počasí, sněhové podmínky byly vynikající, napadlo zhruba 30 centimetrů sněhu, další dvacet pět až třicet centimetrů bylo technického, svahy jsou krásně urolbované, podmínky pro lyžování byly tedy vynikající," uvedl Martínek. Areál bude otevřen od nynějška každý den, večerní lyžování bude pro návštěvníky připraveno podle aktuálního zájmu.

Nejvíc lidí na Vánoce

Na Benecku podle starosty Jindřicha Mejsnara hlavní nápor lyžařů teprve čekají, i když desítky lyžařů přijely už na tento víkend. „U nás je ten největší nápor tradičně až na Vánoce. Když jsou dobré sněhové podmínky, jsme schopni rozjet areál už dřív. Lidé ale takto před Vánoci jezdí spíše do těch větších areálů, které jsou více prezentované v médiích," řekl Mejsnar.

Ve Vítkovicích zahájili podle starosty Milana Rychtra lyžařskou sezonu v sobotu. Podmínky jsou dobré, hlavní sjezdovka je kompletně zasněžena.

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky Lyže, hory sjezdovky, běžky, Jizerky, Ještěd, běh na lyžích, Jizerské hory, Tanvaldský Špičák, Liberecký kraj, Vánoce, Tanvald, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská sezóna začala pro běžkaře i sjezdaře. Do Jizerek vyrazilo tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.