Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec chce ve Zvolenské ulici na levém břehu přehrady přidat chodník

Liberec chce vybudovat chodník ve Zvolenské ulici na levém břehu přehrady. Slibuje si od toho zvýšení bezpečnosti pro pěší. Zatím jde ale jen o záměr. Podle radního Petra Židka (ODS) by chodník chtěli vybudovat při rekonstrukci přehrady, kterou by mělo Povodí Labe zahájit příští rok. Město se na chodník pokusí získat evropskou dotaci.

Přehrada je oblíbeným místem pro vycházky i rekreační běhání. Promenádní cesta je na pravém břehu, na druhé straně je ale jen špatně přehledná silnice s obousměrným provozem. Na bezmála kilometrovém úseku je osm zatáček. I proto se v Liberci už několik let řeší, zda by nebylo lepší ji pro dopravu uzavřít a využívat pro rekreaci a sportovní vyžití, hlavně v létě. Zkušebně byla kvůli tomu uzavřena před dvěma lety. Podle Židka s uzavřením silnice ale v tomto projektu nepočítají, provoz by měl být zachován obousměrný. „Dojde k omezení rychlosti, zřejmě. To už jsou ale věci, které ukáže projekt až bude finálně připraven," uvedl.

Po celé Zvolenské

Nový chodník by měl být v celém úseku Zvolenské ulice, od křižovatky u Textilany na Jablonecké ulici až po třídu Svobody pod univerzitními kolejemi. „Chceme chodník, který by byl v dostatečné šíři na to, aby se tam dalo projet s kočárkem," uvedl radní.

V plánu města je zvýšení bezpečnosti pro pěší ještě v dalších pěti lokalitách. Stejně jako u Zvolenské jde zatím o záměr a většinou by mělo jít o výstavbu chodníků. Podklady pro realizaci se budou připravovat pro Londýnskou, Hlávkovu a Ruprechtickou ulici, úsek mezi základní školou v Ostašově k točně autobusu u hřbitova a pro Ostašovskou ulici mezi nákupní zónou a gymnáziem v Růžodole. I na tyto akce se město pokusí získat evropskou dotaci.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, přehrada, Zvolenská, chodník, ODS, Povodí Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec chce ve Zvolenské ulici na levém břehu přehrady přidat chodník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.